Boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 400 gram hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
- 1 spsk. mel
- 1 æg
- lidt vand eller mælk
- salt og peber
Karrysovs
- 1 løg
- 1 porre
- 2-3 revne gulerødder
- 4-5 tsk karry
- 50 gram margarine
- 5 spsk mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
- 8 dl af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
- 1 æble
- 1 bouillonterning
- salt og peber
Tilbehør
- ris
- gulerødder i stave
- agurk i stave
Opskrift
Sæt vand over og kog risene
Sæt en stor gryde vand over til at koge kødbollerne i
Kødbollerne
- Rør kød med æg og mel
- Tilsæt salt og peber samt væske til konsistensen er god
- Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - (lav ikke bollerne for store, de vokser i vand)
- Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen
- Tag bollerne op med en hulske når de kommer op til overfladen
Karrysovs
- Pil løget og skær det i tern
- Porren skæres i ringe
- Gulerødderne rives groft på et rivehjern
- Varm lidt margarine eller olie i en gryde og svits løg, porrer og gulerødder heri
- Tilsæt karry og brænd den let af
- Tilsæt 50 gr. margarine, og rør melet i til en grynet masse
- Pisk kogevandet i efterhånden (pas på det ikke klumper)
- Sovsen skal nu simre 10 min.
- Imens sovsen simrer skæres æblet i små tern
- Blend nu sovsen glat med en stavblender
- Tilpas sovsens konsistens med mere kogevand hvis nødvendigt
- Tilsæt bouillonterning og æbletern
- Smag til med salt og peber og varm sovsen igennem
Bland bollerne forsigtigt i karrysovsen
Server med de kogte ris