Boller i karry

Boller i karry
Boller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gram hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
  • 1 spsk. mel
  • 1 æg
  • lidt vand eller mælk
  • salt og peber

Karrysovs

  • 1 løg
  • 1 porre
  • 2-3 revne gulerødder
  • 4-5 tsk karry
  • 50 gram margarine
  • 5 spsk mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
  • 8 dl af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
  • 1 æble
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber

Tilbehør

  • ris
  • gulerødder i stave
  • agurk i stave

Opskrift

Sæt vand over og kog risene

Sæt en stor gryde vand over til at koge kødbollerne i

Kødbollerne

  1. Rør kød med æg og mel
  2. Tilsæt salt og peber samt væske til konsistensen er god
  3. Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - (lav ikke bollerne for store, de vokser i vand)
  4. Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen
  5. Tag bollerne op med en hulske når de kommer op til overfladen

Karrysovs

  1. Pil løget og skær det i tern
  2. Porren skæres i ringe
  3. Gulerødderne rives groft på et rivehjern
  4. Varm lidt margarine eller olie i en gryde og svits løg, porrer og gulerødder heri
  5. Tilsæt karry og brænd den let af
  6. Tilsæt 50 gr. margarine, og rør melet i til en grynet masse
  7. Pisk kogevandet i efterhånden (pas på det ikke klumper)
  8. Sovsen skal nu simre 10 min.
  9. Imens sovsen simrer skæres æblet i små tern
  10. Blend nu sovsen glat med en stavblender
  11. Tilpas sovsens konsistens med mere kogevand hvis nødvendigt
  12. Tilsæt bouillonterning og æbletern
  13. Smag til med salt og peber og varm sovsen igennem

Bland bollerne forsigtigt i karrysovsen

Server med de kogte ris