Boller i karry

Boller i karry
Boller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gram hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
  • lidt mel
  • lidt mælk
  • 1 løg
  • karry
  • salt og peber

Karrysovs

  • 25 gram margarine
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 4-5 tsk karry
  • 1 bouillonterning
  • 5 spsk mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
  • 8 dl af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
  • lidt mælk
  • salt og peber

Tilbehør

  • ris

Opskrift

Sæt vand over og kog risene

Sæt en stor gryde vand over og koge til kødbollerne

Kødbollerne

  1. Riv løget
  2. Rør løg med kød, mel og mælk
  3. Tilsæt salt og peber samt karry
  4. Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - (lav ikke bollerne for store, de vokser i vand)
  5. Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen
  6. Tag bollerne op med en hulske når de kommer op til overfladen

Karrysovs

  1. Riv både løg og gulerod på et rivehjern
  2. Varm margarine i en gryde og svits den revne løg og gulerod heri
  3. Tilsæt karry og brænd den let af
  4. Tilsæt mel og rør til grynet masse
  5. Pisk kogevandet i efterhånden (pas på det ikke klumper)
  6. Tilsæt bouillonterning
  7. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber

Bland bollerne forsigtigt i karrysovsen

Server med de kogte ris