Brunkager

Brunkager
Brunkager

Ingredienser

(80 stk.)

Det bliver til mange. Lav evt. halv portion.

  • 100 gram smør
  • 250 gram mørk sirup
  • 125 gram brun farin
  • 1 1/2 tsk. potaske
  • 1 tsk. vand
  • 1/2 spsk. stødt nellike
  • 1/2 spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 50 gram finthakkede, smuttede mandler
  • skal fra 1 ubehandlet/økologisk citron
  • 400 gram hvedemel (ca.)

Opskrift

Dej

  1. Kom smør, sirup og farin i en gryde
  2. Varm op til kogepunktet
  3. Udrør potaske i vand
  4. Tag gryden af varmen, og rør potaske i
  5. Bland mel med nelliker, kanel, ingefær og finthakkede mandler
  6. Rør fintrevet appelsinskal og mel i dejen, til den er blank
  7. Rul dejen ud til 4 pølser med diameter på ca. 5 cm.
  8. Pak den i husholdningsfilm og læg i køleskab i minimum 3 timer (endnu bedre indtil næste dag)

Bagning

  1. Tænd for ovnen på 175 grader
  2. Tag dejen ud af køleskabet
  3. Skær den i tynde skiver med en skarp kniv / eller rul ud og udstyk med forme
  4. Fordel på bageplader beklædt med bagepapir
  5. Bag 5-10 min.
  6. Lad afkøle