Brunkager
Ingredienser
(80 stk.)
Det bliver til mange. Lav evt. halv portion.
- 100 gram smør
- 250 gram mørk sirup
- 125 gram brun farin
- 1 1/2 tsk. potaske
- 1 tsk. vand
- 1/2 spsk. stødt nellike
- 1/2 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 50 gram finthakkede, smuttede mandler
- skal fra 1 ubehandlet/økologisk citron
- 400 gram hvedemel (ca.)
Opskrift
Dej
- Kom smør, sirup og farin i en gryde
- Varm op til kogepunktet
- Udrør potaske i vand
- Tag gryden af varmen, og rør potaske i
- Bland mel med nelliker, kanel, ingefær og finthakkede mandler
- Rør fintrevet appelsinskal og mel i dejen, til den er blank
- Rul dejen ud til 4 pølser med diameter på ca. 5 cm.
- Pak den i husholdningsfilm og læg i køleskab i minimum 3 timer (endnu bedre indtil næste dag)
Bagning
- Tænd for ovnen på 175 grader
- Tag dejen ud af køleskabet
- Skær den i tynde skiver med en skarp kniv / eller rul ud og udstyk med forme
- Fordel på bageplader beklædt med bagepapir
- Bag 5-10 min.
- Lad afkøle