Brunsvigere

Brunsvigere
Brunsvigere

Gode brunsvigere, der smager af smør og sukker med en god svampet dej. De bliver ikke bedre af at blive gemt til dagen efter, så husk at spise dem alle sammen kort efter de er taget ud af ovnen.

Ingredienser

(store 12 stk.)

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 1,5 dl yoghurt naturel
  • 50 gram gær
  • 2 æg
  • 50 gram sukker
  • 2 tsk salt
  • 650 gram hvedemel
  • lidt mel til udrulning

Remonce

  • 125 gram blødt smør
  • 200 gram brun farin
  • 1 spsk sirup
  • 1 tsk kanel

Opskrift

Dej

  1. Lun mælken og smelt smørret heri
  2. Hæld det i en skål, sammen med yoghurt
  3. Opløs gæren heri
  4. Tilsæt æg, sukker og salt
  5. Rør hvedemel i dejen lidt af gangen
  6. Ælt til dejen er glat og smidig
  7. Lad dejen hæve 1 time

Remonce

  1. Rør smør med farin, sirup og kanel

Tænd ovnen på 200 grader

Samle og bage

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord
  2. Del den i 12 stykker og tril dem til boller
  3. Tryk bollerne flade med hånden
  4. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir
  5. Lad dem hæve yderligere i ca. 15 minutter
  6. Lav små huller eller fordybninger i dejen med fingrene
  7. Smør remoncen på dejstykkerne

Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter