Chocolate Chip Cookies
Rigtig gode chokoladesmåkager, som får et magisk touch når man strøer salt på.
Dejen kan holde sig op til 72 timer på køl når den er pakket ind i film.
Ingredienser
(35 stk.)
- 480 gram mel
- 1 1/4 tsk. natron
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 1/2 tsk. groft salt (til dejen)
- 280 gram blødt smør
- 280 gram farin
- 240 gram sukker
- 2 æg
- 1-2 tsk. vaniliesukker
- 250-300 gram mørk chokolade (min. 60%)
- groft salt (til at strø på)
Opskrift
Dej
- Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål og stil til side
- Pisk/rør smør, farin og sukker lyst og luftigt
- Tilsæt æg 1 ad gangen, og rør godt efter hvert
- Tilsæt vanilie
- Bland de tørre ingredienser i dejen
- Rør til det lige akkurat er samlet
- Bland hakket chokolade i
Bagning
- Kom bagepapir på bageplade og sæt dejen i kugler, 6-8 på hver bageplade (de flyder meget ud), de skal ikke trykkes flade, og skal have god plads
- Drys med lidt groft salt
- Bages ved 175 grader varmluft til de er let gyldne, men stadig bløde (ca. 15-20 minutter)
- Tag dem ud, og sæt pladen på en rist i ca. 10 minutter
- Lad derefter cookies køle helt af direkte på risten