Chocolate Chip Cookies
![Chocolate Chip Cookies](/img/opskrift/chocolate-chip-cookies.jpg)
Rigtig gode chokoladesmåkager, som får et magisk touch når man strøer salt på.
Dejen kan holde sig op til 72 timer på køl når den er pakket ind i film.
Ingredienser
(35 stk.)
- 480 gram mel
- 1 1/4 tsk. natron
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 1/2 tsk. groft salt (til dejen)
- 280 gram blødt smør
- 280 gram farin
- 240 gram sukker
- 2 æg
- 1-2 tsk. vaniliesukker
- 250-300 gram mørk chokolade (min. 60%)
- groft salt (til at strø på)
Opskrift
Dej
- Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål og stil til side
- Pisk/rør smør, farin og sukker lyst og luftigt
- Tilsæt æg 1 ad gangen, og rør godt efter hvert
- Tilsæt vanilie
- Bland de tørre ingredienser i dejen
- Rør til det lige akkurat er samlet
- Bland hakket chokolade i
Bagning
- Kom bagepapir på bageplade og sæt dejen i kugler, 6-8 på hver bageplade (de flyder meget ud), de skal ikke trykkes flade, og skal have god plads
- Drys med lidt groft salt
- Bages ved 175 grader varmluft til de er let gyldne, men stadig bløde (ca. 15-20 minutter)
- Tag dem ud, og sæt pladen på en rist i ca. 10 minutter
- Lad derefter cookies køle helt af direkte på risten