Klejner
Smager så meget bedre end de færdige industribagte nogle man kan købe i supermarkeder.
Smager allerbedst når de lige er kogt. Ikke gemme, bare spise :-)
Det kan være en fordel at være to om det, når man skal udrulle, forme og koge. Så kan man løbende få kogt dem som er formet, så de ikke klistrer fast.
Ingredienser
(75 stk.)
- 125 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 3 æg
- 5 spsk. piskefløde
- revet skal af 1 økologisk citron
- 500 gram hvedemel (ca.)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 pk. palmin (til kogning)
Opskrift
Dej
- Rør smør og sukker godt sammen
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Tilsæt dernæst piskefløde og citronskal
- Bland mel med bagepulver og rør det i dejen
- Ælt sammen til den er glat og smidig
- Pak dejen i folie og lad hvile i køleskabet ca. 1 time
Udrulning og formning
- Rul dejen ud til ca 3 mm. tykkelse uden mel (eller med lidt mel)
- Skær dejen i 3 cm brede strimler
- Skær strimlerne i snitter på skrå (ca 7 cm. lange)
- Skær lille snit i midten, og træk halvdelen af dejen igennem
- Vrid klejnerne let
Kogning
- Varm palmin op ved svag varme til kogepunktet (skal boble omkring enden af en tændstik)
- Kog klejnerne (4-6 stk. sammen) til de er gyldne
- Tag op med en hulske
- Lad afdryppe på fedtsugende papir