Koteletter i fad
Denne ret er supernem, men sørg for at komme i gang i god tid, da det skal stå i ovnen i en times tid.
Ingredienser
- 4-5 svinekoteletter
- Bacon i skiver
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 gram champignon
- 1 ds. flåede tomater
- 5 dl. fløde
- 1 spsk. sød paprika
- 1 tsk. røget paprika
- 2 tsk. timian
- Bouillonterning
- Salt og peber
- Ris
Opskrift
- Tænd for ovnen på 180 grader varmluft
- Steg bacon sprødt, tag af varmen og bræk ud i små stykker
- Skær løget i grove skiver
- Rens og snit champignon i grove stykker
- Svits koteletterne på en pande i lidt margarine (de skal bare lige brunes på begge sider)
- Læg de brunede koteletterne i bunden af et ildfast fad
- Svits løgene, hvidløg og champignon kortvarigt, til løg klares
- Tilsæt krydderier og sørg for paprika brænder lidt af
- Tilsæt fløde, tomater og bouillonterning, og lad saucen koge i 4-5min.
- Bland den stegte bacon i stykker i saucen
- Fordel saucen over koteletterne
- Stil i ovnen i 20 minutter
- Sæt risene over og koge