Lasagne

Lasagne
Lasagne

Øj den er god, og den tager ikke alverden af tid at lave, når man har gjort det nogle gange.

Du må ikke snyde med bechamelsovsen når du laver lasagne. Ikke noget med at bruge en færdigkøbt gang mornaysovs eller lignende. Det har stor betydning for smagen.

Har man meget tid og lyst, så kan man jo kræse og lave en rigtig Sugo, istedet for den kødsovs, der vises heri.

En tomatsalat er god som tilbehør.

Ingredienser

Kødsovs

  • 50 gram bacon
  • 1 løg
  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1,5 dl. vand
  • 2,5 dl. tomatpuré
  • salt og peber

Bechamelsovs

  • 25 gram margarine
  • 4 spsk. mel
  • 1 liter mælk
  • salt
  • muskat

Andet

  • 300-400 gram lasagneplader
  • parmesan

Opskrift

Kødsovs

  1. Bacon skæres i strimler og svitses
  2. Løgene hakkes og tilsættes sammen med kødet, og svitses til kødet har skiftet farve
  3. Hvidløg, oregano, timian, salt & peber tilsættes, sammen med vand og tomatpuré
  4. Saucen skal småkoge 10-15 minutter

Bechamelsovs

  1. Smelt margarinen i en stor gryde og tilsæt melet
  2. Pisk rundt til melbolle
  3. Tilsæt lidt efter lidt mælken, mens du pisker hele tiden
  4. Saucen skal koges igennem, hvorefter den tilsmages med salt og muskat

Har du problemer med at sovsen klumper for dig, så brug mere margarine næste gang :-)

Samling

  1. Lasagneplader, kødsovs og bechamelsovs kommes lagvist i et ildfast fad
  2. Begynd og slut med bechamelsovs
  3. Strø parmesan mellem hvert lag, samt øverst

Skal stå i ovnen i 25 minutter ved 200 grader.