Naanbrød
Ingredienser
(12 stk.)
- 1 æg
- 1 dl. youghurt naturel
- 2 spsk. rapsolie
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 1/2 tsk. bagepulver
- 25 gram gær
- 2 dl. mælk
- 8,5 dl. mel
Opskrift
Dejen
- Pisk ægget sammed med youghurt, olie, salt, sukker, bagepulver og gær
- Lun mælken
- Bland først 1/2 dl. mælk i æggemassen
- Tilsæt så 8,5 dl. mel, og dernæst resten af mælken lidt ad gang
- Ælt godt, til dejen er blød og smidig og ikke klæber
- Pensl dejen med olie
- Dæk skålen med et fugtigt viskestykke
- Lad dejen hæve 2,5 time
Udrulning
- Sæt ovnen på grill og højeste varme
- Kom bagepapir på 2 bageplader, smør evt. let med olie
- Ælt dejen et par minutter og del den i 12 dele
- Kom mel på bordet, og rul hver del ud til flade, ovale brød
- Lad brødene hvile 20 min. under et tørt viskestykke
Bagning
- Spray lidt vand på brødene
- Bag dem øverst i ovnen, ca. 3 min. på den ene side
- Vend dem, og bag ca. 1,5 min. på den anden side