Naanbrød

Naanbrød
Naanbrød

Ingredienser

(12 stk.)

  • 1 æg
  • 1 dl. youghurt naturel
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 25 gram gær
  • 2 dl. mælk
  • 8,5 dl. mel

Opskrift

Dejen

  1. Pisk ægget sammed med youghurt, olie, salt, sukker, bagepulver og gær
  2. Lun mælken
  3. Bland først 12 dl. mælk i æggemassen
  4. Tilsæt så 8,5 dl. mel, og dernæst resten af mælken lidt ad gang
  5. Ælt godt, til dejen er blød og smidig og ikke klæber
  6. Pensl dejen med olie
  7. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke
  8. Lad dejen hæve 2,5 time

Udrulning

  1. Sæt ovnen på grill og højeste varme
  2. Kom bagepapir på 2 bageplader, smør evt. let med olie
  3. Ælt dejen et par minutter og del den i 12 dele
  4. Kom mel på bordet, og rul hver del ud til flade, ovale brød
  5. Lad brødene hvile 20 min. under et tørt viskestykke

Bagning

  1. Spray lidt vand på brødene
  2. Bag dem øverst i ovnen, ca. 3 min. på den ene side
  3. Vend dem, og bag ca. 1,5 min. på den anden side