Pizza ala Svaneke
med skinke, pesto og parmesan
Efter en ferie på Bornholm, hvor vi fik nogle fantastisk gode pizzaer på en lille cafe i Svaneke, måtte vi lige gøre et forsøg på at efterligne dem. Og det blev faktisk ret godt!
Du kan også prøve en deep-pan pizza med kødsovs.
Ingredienser
Dej
- 200 gram hvedemel
- 200 gram hård durum pizzamel
- 2 dl. vand
- 25 gram gær
- lidt olie & salt
Toppings
- 1 brik pizzasovs
- 1 løg
- 1/2 glas grøn pestosovs
- 60-70 gram fristrevet parmesan
- olie
- basilikum
- revet mozarella
- 2 ps. frist mozarella
- 300 gram god skinke i skiver (eksempelvis 2 pk. pålægsskinke á 150 gram)
Opskrift
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Dej
- Rør gæren ud i vandet og saml dejen ved at blande mel, med vand olie og salt. Dejen æltes godt igennem.
- Det er vigtigt at pizzaen bliver meget tynd, ellers bliver den ikke sprød og lækker. Derfor deles dejen nu i to, og vi laver det som to tynde pizzaer. (Så kan man også spise den ene frisk og varm, mens den anden bager og kommer ud, frisk og varm og klar til at spise :-)
- De to dejklumper rulles ud til to runde og meget flade pizzabunde. De skal være ca. 2mm tykke. Læg bundene på bagepapir på hver deres bageplade. Forbag nu først den ene 7-8 minutter. Forbagningen er for at komme omkring det faktum, at vi ikke lige ligger inde med en knaldvarm stenovn.
Nu skal toppings på: Husk, når du lægger det på, at du kun skal lægge halvdelen på hver. Ellers kommer du til at mangle noget, når pizza nr. to skal laves :)
Toppings
- Fordel pizzasovs over hele den forbagte pizzabund i et jævnt, tyndt lag
- Drys tørret basilikum over
- Drys den revne mozarellaost over (ikke den friske)
- Skær løg i halve ringe, og fordel over pizzaen
- Dernæst fordeles skinken over pizzaen
- Bland nu olie og pestosovs samt revet parmesan sammen
- Dryp pestoblandingen over pizzaen
- Læg herefter stykker af frisk mozarella på pizzaen
Bag i ovnen i 10-12 minutter.