Ricottapandekager

Ricottapandekager
Ricottapandekager

Har du ingen ricotta, men derimod ligger inde med kærnemælk, så kan du prøve de amerikanske pandekager.

Prøv også de almindelige pandekager.

Ingredienser

(15-20 stk.)

  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 dl. mælk
  • 200 gram ricotta
  • 3 store æg (delt i blommer og hvider)
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1 tsk. revet, usprøjtet citronskal

Tilbehør: Ahornsirup, evt. friske bær

Opskrift

  1. Bland mel, bagepulver, sukker og salt godt sammen
  2. Rør mælk med ricotta, æggeblommer, smeltet smør og citronskal til en ensartet masse
  3. Rør melblandingen i, og rør til dejen er akkurat blandet
  4. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen
  5. Steg pandekagerne i smør
  6. Server med sirup