Risalamande
Risalamande er desserten til julemiddagen. Man skal bruge afkølet Risengrød fra dagen før.
Pas på med at putte for meget flødeskum i. Det bliver den ikke bedre af.
Ingredienser
- Kold risengrød (grøden til 3-4 personer giver dessert nok til 6 mennesker eller mere måske)
- 3 tsk. vaniliesukker
- 80 gr. mandler
- 1/4 liter piskefløde (eller mindre)
- Kirsebærsovs
Opskrift
- Lav risengrøden dagen før eller flere timer før. Den skal være helt afkølet.
- Bland vaniliesukker (efter smag) i risengrøden
- Giv mandlerne et hurtigt opkog og smut dem
- Hak mandlerne groft (husk at lægge en fra, hvis du skal bruge en hel til mandelgave)
- Bland de hakkede mandler i risengrøden
- Pisk nu fløden til skum
- Hæld risengrøden i serveringsskål
- Vend til sidst forsigtigt flødeskum i risengrøden (lidt efter lidt, pas på der ikke kommer for meget i, så bliver det vammelt)
- Serveres koldt med lunet kirsebærsovs.