Svensk pølseret
Denne ret kunne sådan set godt stå under kategorien nemt, bortset fra at man lige skal skrælle og koge kartofler først. Men til gengæld kan man gøre det i forvejen, for de kan sagtens være kølet af, når man skal bruge dem.
Ingredienser
- 1,5 kg. skrællede, kogte kartofler
- 400-500 gram gode pølser
- 2 store løg
- 3-4 spsk. tomatpuré
- 2-3 spsk. ketchup
- 3 tsk. paprika
- 5 dl. mælk
- 1 dl. fløde
- margarine
- salt og peber
- evt. purløg
Opskrift
- Skræl og kog kartoflerne, stil til let afkølning
- Skær kartoflerne i mundrette skiver
- Hak løgene
- Skær pølserne i mindre stykker/skiver
- Giv løgene et hurtigt opkog i fedstoffet, indtil de er klare
- Svits derefter pølserne med i løgene
- Tilsæt paprika og brænd det let af
- Hæld tomatpure, ketchup, mælk og fløde over
- Varm derefter forsigtigt kartoffelskiverne i denne sauce
- Smag til med salt og peber
Kan drysses med purløg ved servering.